© Baykuş Haber

Buharkent tarımı atağa kalktı

BUHARKENT TARIMI ATAĞA KALKTI KAYMAKAM AÇIKGÖZ’DEN ÇALIŞTAYA DAVET

Aydın'ın en küçük ve en uzak ilçelerinden biri olan Buharkent, taze incir üretimini artırmak ve tarımdan daha fazla faydalanmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ülkemizde taze incirin hasadının en erken yapıldığı bölgelerden biri olarak bilinen Buharkent'te, son 3 yılda özellikle tarımın her alanında projeler geliştiriliyor ve hayata geçiriliyor.

Buharkent Belediyesi, Buharkent Kaymakamlığı, Buharkent İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Buharkent Meslek Yüksekokulu ve Buharkent Ziraat Odası işbirliğiyle, Ziraat Fakültesi ve Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü'nün katılımıyla Bursa Siyah İnciri hakkında bir çalıştay düzenleniyor. Bu çalıştayda, yaş meyve ihracatında 60 milyon doları aşan paya sahip olan Bursa Siyah İnciri ele alınacak.

Buharkent İlçe Kaymakamı Alper Açıkgöz, ilçenin tarım sektöründe hızla geliştiğini ve bu tür çalıştayların önemli olduğunu vurgulayarak, projelerin üretim artışını, üreticilerin refah düzeyini yükseltmeyi ve tarımın daha fazla alanı kapsamasını amaçladığını belirtti. Açıkgöz, Buharkent'te yapılan projelerin büyük bir devlet katkısıyla yürütüldüğünü açıkladı.

Özellikle Bursa Siyah İnciri dikim alanlarının artırılması için bin 400 adet fidanın üreticilere dağıtıldığını ve bahçelerin oluşturulduğunu kaydeden Kaymakam Açıkgöz, bu tür projelerin devam edeceğini ve tarımın daha da geliştirileceğini ifade etti.

Buharkent, taze incir üretiminin yanı sıra çeşitli tarım projeleriyle kendini geliştirmeye ve tarımın farklı dallarında üretim yapmaya devam ediyor. Çalıştaylar gibi etkinlikler de bu gelişim sürecini destekliyor ve tarımın ilçe ekonomisine katkısını artırıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER