© Baykuş Haber

Bulanıkta hacı adayları kutsal topraklara yolculukları başladı

BULANIK’TA HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUKLARI BAŞLADI

Muş'un Bulanık ilçesinde hac vazifesini yerine getirmek üzere yola çıkan hacı adaylarına veda merasimi düzenlendi. Bulanık Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlik, Bulanık Diyanet Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. Hacı adayları ve ailelerinin katıldığı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Duygusal anlar yaşandı, göz yaşları sel oldu. İlçe Müftü Vekili Servet Güler, hacı adaylarını tebrik ederek dua etti.

Hacı adayları, duanın ardından Merkez Camisi'nin önünde yakınları tarafından uğurlandı. Sabah namazını Muş Havalimanı'nda kıldıran İl Müftüsü Demir, şunları söyledi: "Rabbim çıkmış olduğunuz bu kutsal yolda cümlenize sağlıkla, huşu ile, mebrur bir hac vazifesini yerine getirmiş bir şekilde ülkemize, evinize dönmeyi nasip eylesin. Hac yolculuğu kutsal bir yolculuk, önemli bir vazife ve bir takım meşakkatleri barındıran bir ibadettir. En güzel şekilde bu mübarek mekanları dolu dolu değerlendireceğinize inanıyorum ve hacınızın kabulünü Cenabı Haktan niyaz ediyorum."

Muş Havaalanı'nda gerçekleştirilen uğurlama törenine İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, kafile başkanları, din görevlileri ve hacı adayları ile aileleri katıldı. Hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER