© Baykuş Haber

Bunaltıcı sıcaklar vatandaşı sulu meyvelere yönlendirdi

BUNALTICI SICAKLAR VATANDAŞI SULU MEYVELERE YÖNLENDİRDİ

Erzincan'da yükselen sıcaklıklarla birlikte vatandaşlar, susuzluğunu gidermek için serinletici bir alternatif olan karpuzlara yöneliyor. Sıcaklıkların 34 derecenin üzerine çıktığı şehirde, karpuzlara olan talep artıyor. Bu yıl geçen yıla göre daha az karpuz ekildiği için fiyatlarda artış yaşanıyor, ancak vatandaşlar serinletici ve lezzetli bu meyveyi tercih etmekten vazgeçmiyor. İşletmeci Ömer Kayı, "Bu yıl Türkiye genelinde karpuz ekim alanlarının az olmasıyla birlikte hava sıcaklıklarının artışı, vatandaşların karpuz talebini artırdı. Geçen yıla göre bu yıl karpuz fiyatları biraz daha yüksek. Karpuz üreticileri bu yıl iyi kazandılar. Karpuz kilosunu 4 TL'den satıyoruz. Erzincan'da bu sıcakta karpuz tüketimini kesinlikle tavsiye ediyorum. Karpuz insanın ihtiyacını karşılarken aynı zamanda serinletici bir his veriyor." dedi.

Sıcak havalarda karpuz tüketiminin faydalı olduğunu belirten Selim Çeper ise, "Özellikle yaz aylarında karpuz yemek insanı ferahlatabilir. Sıcak havalarda karpuz, serinletici bir tercih olabilir. Vatandaşlara karpuz tüketmelerini tavsiye ederim." şeklinde konuştu.

Meteoroloji tarafından yapılan bilgilendirmede, Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bildirildi. Erzincan'da gün içinde sıcaklıkların 34 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER