© Baykuş Haber

”Burası İstanbul’un ortasında bir yayla”

İhsan DÖRTKARDEŞ - Ersan SAN /İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da yüksek katlı binaların arasında, otoyol ve tren hattının hemen yanında otlatılan kurbanlıklar ilgi çekti. Hayvanlarını otlatan Yakup Baş, ” Burası İstanbul’un ortasında bir yayla. Burasının havası Samsun Alaçam ilçesinin Türkmen yaylası vardır, aynı o yaylanın havası” şeklinde konuştu.  ”KÖYÜ TERK ETTİK BURADA DURUYORUZ”

Avcılar'da yüksek katlı binaların arasında, otoyol ve tren hattının hemen yanında otlatılan kurbanlık hayvanlar dikkat çekiyor. Hayvanlarını otlatan Yakup Baş, "Burada İstanbul'un ortasında bir yayla gibiyiz. Buranın havası, Samsun Alaçam ilçesinin Türkmen yaylası gibi. Köyü terk edip burada yaşıyoruz" dedi.

Kurbanlık ve adaklık hayvan yetiştiren Yakup Baş, Avcılar'da Yeşilkent ile Tahtakale Mahallesi arasındaki bölgede hayvanlarını otlatıyor. Genellikle büyükbaş hayvanları kapalı alanda besleyen Baş, küçükbaş kurbanlık ve adaklık hayvanlarını ise geniş arazide otlatıyor. Koyunlar, keçiler ve oğlaklar, Ispartakule'deki yüksek katlı binaların yanında, TEM Otoyolu ve tren hattının hemen yanında otlatılınca ilginç bir manzara oluşuyor. Kurbanlıkların maliyetlerinin geçen yıla göre önemli ölçüde arttığını söyleyen Yakup Baş, hayvanlarını İstanbul'un ortasındaki bu "yayla"da yetiştirdiklerini belirtiyor.

Baş, "Geçen sene 2 bin liraya aldığınız hayvanlar bu sene 5 bin ila 6 bin lira arasında satılıyor. Yem ve diğer masraflar arttı. Burası gerçekten İstanbul'un ortasında bir yayla gibi. Burada yaklaşık 9-10 yıldır yaşıyoruz. Büyükbaş hayvanlarımızı kapalı alanda besliyoruz. İçeriden kurbanlık isteyenler için içeriden veriyoruz, yaylam isteyenler için de yaylada otlatıyoruz. Koyunlar 6-7 bin lira, koçlar 9 bin lira ile 11 bin lira arasında satılıyor. Büyükbaş hayvanlar ise 40 bin lira ile 130-140 bin lira arasında değişiyor. Kilosu 150 liradan başlıyor ve 170 liraya kadar çıkıyor. Ayrıca burada kesim de yapmaktayız" dedi.

Hayvancılıkla uğraşan Yakup Baş, "Buranın havası Samsun Alaçam ilçesinin Türkmen yaylasına benziyor. Hayvanlarımızı hem orada hem burada yetiştiriyoruz. Bu sene yağmur da bereket getirdi. Hayvan etleri de lezzetli oluyor" diye ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER