© Baykuş Haber

Burdurda YKS heyecanı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NIN (2023-YKS) İLK OTURUMU TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) SAAT 10.15’TE BAŞLADI. ADAYLAR SINAVDA TER DÖKERKEN, AİLELERİ İSE BİNA DIŞINDA DUA EDİP ONLARI BEKLEDİ.

2023-YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), saat 10.15'te başladı ve adaylar sınav salonlarında konsantrasyonlarını sağlarken, aileleri ise bina dışında dualarla ve endişelerle beklemeye başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye'nin dört bir yanında ve Lefkoşa'da düzenlenen YKS sınavının ilk oturumu olan TYT'ye toplamda 3 milyon 527 bin 466 aday başvurdu. Bu oturumda adaylara toplam 120 soru sorulacak ve sınav süresi 165 dakika olarak belirlendi. Sınav saat 13.00'te sona erecek.

Öğrencilerin sınavda yoğun bir konsantrasyon içinde olduğu bu anlarda, aileler ise sabırla ve dua ederek çocuklarının başarısını beklemeye koyuldular. Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Akif Altay Ortaokulu gibi okullarda sınava giren öğrencilerin aileleri, okul önünde bir araya gelerek bir taraftan dualar edip bir taraftan da diğer ailelerle sınav sonuçları hakkında sohbet ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER