© Baykuş Haber

Burhaniyede 3.kreş için çalışma başlatıldı

KREŞ PLANI

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, sosyal belediyecilik anlayışının bir yansıması olarak eğitim alanındaki projelerine bir yenisini ekliyor. Eğitimde fırsat eşitliği ve kadınların iş hayatına katılımını artırmayı amaçlayan Burhaniye Belediyesi, "Burhaniye Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevleri" hizmetlerine bir yenisini ekliyor.

Hacı Mustafa Müdüroğlu Ortaokulu'nun yanında bulunan Belediyeye ait taşınmaza, Burhaniye Belediyesi tarafından 3. Çocuk Gündüz Bakımevi yapılması için gerekli protokoller imzalandı. Yapılacak proje kapsamında, 3, 4 ve 5 yaş çocuklar için 6 sınıflı, yemekhane, oyun-etkinlik alanları bulunan tek katlı bir Çocuk Gündüz Bakımevi planlanıyor. Toplam inşaat alanı 656 metrekare olan bu proje, eğitime katkı sağlamak amacıyla hibe olarak gerçekleştirilecek ve "Nurten Aslan Gündüz Bakımevi" adını taşıyacak.

Başkan Deveciler, projeyi değerlendirirken, "Önceliğimiz asgari ücretle geçinmeye çalışan ailelerin çocuklarına uygun fiyatlarla kreş hizmeti sunabilmek. Kadınların iş hayatına katılmasını desteklemek için çalışmalarımız devam ediyor. Okul öncesi eğitim veren çocuk gündüz bakımevlerimizde yetişen çocuklarımız, güvenli bir ortamda eğitim almanın yanı sıra yaşıtlarıyla sosyal etkileşim ve eğlence imkanı da bulacaklar" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER