© Baykuş Haber

Burkina Fasoda çatışma: 21 ölü

Burkina Faso'da, Boulgou eyaletindeki Sawenga kasabasında meydana gelen çatışmada, güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı ve 21 kişi yaşamını yitirdi. Olay yerel yetkililer tarafından doğrulandı ve şu şekilde açıklandı:

Çatışma sırasında, Vatan Savunma Gönüllüleri (VDP) üyesi 14 sivil ve güvenlik gücü mensubu 4 kişi hayatını kaybetti, ayrıca 5 kişi yaralandı. Güvenlik güçleri bu olayda 50 teröristi etkisiz hale getirmeyi başardı.

Aynı zamanda ülkenin Comoe eyaletine bağlı Yendere kasabasında da başka bir çatışma yaşandı ve bu çatışmada 1 polis memuru ile 2 sivil hayatını kaybetti. Bu artan şiddet olayları nedeniyle bölge sakinlerinin Fildişi Sahili'ne göç etmeye başladığı biliniyor.

Ülke genelinde yaşanan çatışmaların etkisiyle 2022 yılında 18 bin Burkina Fasolu, Fildişi Sahili'ne göç etti. Burkina Faso, dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olarak kabul edilmektedir ve güvenlik güçleri, 2015 yılından beri sınır ülkesi Mali'den sürgün edilen ayrılıkçı gruplarla çatışmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER