© Baykuş Haber

Bursa Büyükşehirden istihdam artışı için yeni yol haritası

BURSA’DA KURDUĞU İSTİHDAM VE KARİYER OFİSİ (BİKO) VE BUSMEK KURSLARIYLA NİTELİKLİ İŞGÜCÜ SAĞLAYAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ŞİMDİ DE İŞKUR’DAN BEBKA’YA, MİLLİ EĞİTİMDEN ÜNİVERSİTELERE VE İŞVERENLERE KADAR İSTİHDAM KONUSUNUN TÜM PAYDAŞLARINI TEK BİR MASA ETRAFINDA TOPLAYARAK KOLLARI SIVADI.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte istihdamı artırmak ve nitelikli işgücü sağlamak amacıyla İstihdam ve Kariyer Ofisi (BİKO) ve BUSMEK kursları gibi projeleri hayata geçirerek önemli çalışmalar yürütüyor. BİKO ile iş arayanlarla işverenleri bir araya getirerek yüzlerce kişiyi iş dünyasıyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda BUSMEK’in ücretsiz eğitimleriyle piyasaya nitelikli ara eleman yetiştiriyor. Son olarak, iş dünyasının, kamu kurumlarının ve eğitim kurumlarının temsilcilerini bir araya getirerek istihdam konusunda daha fazla işbirliği yapma hedefi doğrultusunda bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan'ın başkanlık ettiği katılımcılar arasında İşkur İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, BEBKA Genel Sekreteri Muhammed Zeki Durak, GÜMTOB Yönetim Kurul Başkanı Buğra Artıç, üniversite temsilcileri, organize sanayi bölgeleri temsilcileri, İK uzmanları ve belediye bürokratları yer aldı.

Toplantıda, BİKO ve BUSMEK projelerinin başarıları paylaşılırken, iş arayanlar ve işverenler arasındaki dengeyi sağlama amacı güdülen yol haritası üzerine görüşler alındı. Katılımcılar, iş arayanların sayısı ile işverenlerin nitelikli eleman ihtiyacı arasındaki dengeyi kurmanın önemini vurguladılar ve işbirliğiyle daha fazla eğitim ve istihdam fırsatı yaratmanın gerekliliğini dile getirdiler.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, projelerin başarısının ardından, bu dengeyi sağlayarak iş dünyası ve eğitim kurumları arasındaki işbirliğini artırmak istediklerini ifade etti. Akhan, özellikle ihtiyaç duyulan meslekler için iş dünyasıyla işbirliği yaparak eğitimler düzenlemeyi ve katılımcıların iş dünyasının taleplerini daha yakından gözlemleyebilmelerini sağlamayı planladıklarını söyledi. İş arayanlar ve işverenler arasındaki dengenin sağlanması, işbirliği ve koordinasyonun artırılması, Bursa'nın istihdamını artırmak ve yeni göç dalgalarını önlemek için önemli bir hedef olarak belirtildi. Akhan, BİKO ve BUSMEK aracılığıyla sektöre özgü projeler geliştirerek işbirliğini sürdüreceklerini ve tüm paydaşları bir araya getirerek istihdam konusunda daha fazla çalışma yapacaklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER