© Baykuş Haber

Bursa Büyükşehirden sanata ve sanatçıya destek

BURSA’DA ULUSAL VE ULUSLARARASI FESTİVALLERİN YANINDA ŞEHİR TİYATROSU OYUNLARIYLA BURSALILARI TİYATRO İLE BULUŞTURAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAKIMSIZLIK YÜZÜNDEN İHTİYACI KARŞILAYAMAYAN BURSA KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ’NE TAHSİSLİ SAHNEYİ, MODERNİZE EDEREK, TÜM ÖZEL TİYATROLARIN KULLANIMINA AÇACAK. HARABE HALDEKİ SALONUN DEPOYA DÖNÜŞTÜRÜLECEĞİ İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMAZKEN, SAHNE YENİLENDİKTEN SONRA KENTTEKİ TÜM TİYATRO GRUPLARI TARAFINDAN KULLANILABİLECEK.

Bursa'da kültürel etkinliklere ve tiyatroya destek veren Büyükşehir Belediyesi, uzun bir süredir bakımsızlık nedeniyle kullanılamayan Bursa Kültür Sanat Derneği'ne tahsisli tiyatro sahnesini modernize ederek tüm özel tiyatroların kullanımına açmaya hazırlanıyor. Dernek tarafından bakımı ihmal edilen tiyatro sahnesinin depoya dönüştürüleceği iddiaları gerçeği yansıtmazken, sahne modernize edildikten sonra kentteki tüm tiyatro gruplarına açık olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Heykel'deki Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binasının alt katındaki tiyatro sahnesi, 12 yıldır Bursa Kültür Sanat Derneği'ne tahsis edilmişti. Ancak sahne, yıllar içinde bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Dernek sahneden tahliye edildi ve Büyükşehir Belediyesi sahneyi modernize etme kararı aldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sanatın her dalında önemli etkinliklere imza attıklarını vurgulayarak, bu süreçte tiyatroya verdiği destekleri sıraladı. Başkan Aktaş, sanatçılara destek verdiklerini ve pandemi sürecinde sokak sanatçılarına ekonomik destek sağladıklarını belirtti. Sahneyle ilgili olarak da modernizasyon çalışmalarının başlayacağını ve Bursa'nın en modern sahnelerinden biri haline geleceğini söyledi. Aktaş, sahnenin depo yapılacağı iddialarının gerçek dışı olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER