© Baykuş Haber

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık: Stokçulukta günah keçisi olarak galericiler gösteriliyor

BURSA OTO GALERİCİLER ODASI BAŞKANI HAKAN YANIK, STOKÇULUK YAPAN FİRMALARIN CEZA VERİLMESİNİ YANI SIRA, İFŞA EDİLMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, araç stokçularının cezalandırılması ve ifşa edilmesi gerektiğini belirterek, stokçuluk iddialarıyla galericilerin günah keçisi ilan edildiğini ifade etti. Yanık, Ticaret Bakanlığı'nın sorunları masaya yatırarak çözebileceğine inandığını dile getirdi.

Araç piyasasındaki fiyat artışlarına dikkat çeken Yanık, "Bizler 2 yıl öncesine kadar 1 milyon liraya 10 adet araç satın alıyorduk. Bugün binilebilecek en ucuz araç 500 bin lira oldu. Bu durum, galericileri stokçu yapmıyor. Stokçuluğun ne olduğunu bilmeden suçlama yapılıyor. Galericiler stokçu değil, araca fiyat verirken '0' kilometre fiyatlarına göre işlem yaparlar. Suçlu kimse, deşifre edilmeli" dedi.

Yanık, 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesini desteklediklerini ve Ticaret Bakanlığı'nda bir komisyon kurularak sektör temsilcileriyle sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, stokçuluk yapan firmaların ifşa edilmesi ve cezalandırılması çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER