© Baykuş Haber

Bursa Şehir Hastanesinde iki hastaya böbrek nakli yapıldı

Bursa Şehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi, son 15 gün içinde iki erkek hastaya başarılı böbrek nakli gerçekleştirerek organ bağışının önemini bir kez daha vurguladı. Güney Marmara'nın sağlık üssü olarak kabul edilen Bursa Şehir Hastanesi, organ bağışı ve nakli konusundaki öncü rolünü sürdürüyor. Hastane, Organ Nakli Merkezi'nin hizmete girmesiyle birlikte organ nakli faaliyetlerine hızlı bir başlangıç yaptı.

Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonlarda, iki erkek hastaya 15 gün arayla böbrek nakli gerçekleştirildi. Her iki hastanın da genel sağlık durumu iyi olduğu için tedavi süreçlerinin sonunda sağlıklı bir şekilde taburcu edildiler.

Bursa Şehir Hastanesi Nefrolog Doç. Dr. Yavuz Ayar, iki hastanın da farklı sağlık sorunları olduğunu ve bu hastalara böbrek nakli gerçekleştirdiklerini açıkladı. Organ bağışının hayat kurtaran bir eylem olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Ayar, organ bekleyen hastalar için nakil ile umut olmanın önemini belirtti.

Organ Nakli Merkezi'nde görevli Dr. Serdar Geylan, son bir ay içinde gerçekleştirdikleri iki başarılı böbrek naklini memnuniyetle paylaştı. Her iki hastanın da genç yaşta olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Dr. Geylan, Bursa halkının organ bağışı konusundaki duyarlılığına teşekkür etti.

Bursa Şehir Hastanesi, organ nakli konusundaki çalışmalarıyla hastalarına umut olmayı sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER