© Baykuş Haber

Bursa’da ambulansla okula, sedye ile sandığa

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YATAĞA BAĞIMLI VE YÜRÜMEKTE ZORLANAN HASTA, ORTOPEDİK ENGELLİ VE YAŞLILARI VATANDAŞLIK GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMELERİ İÇİN SEFERBER OLDU. AMBULANSLARLA OKULLARA VE SEDYELERLE SANDIK BAŞINA GETİRİLEN VATANDAŞLAR, OYLARINI RAHATLIKLA KULLANDI.

Düzce’deki seçim merkezleri dışına çıkartılan sandalye ve tekerlekli sandalye kullananlar ile nüfüsleri 15’in altında olanlar oylarını sandık çıkışınaslı okulla taşındılar. Bursa’da ise sadece okul sandıklarında yüzlerce ortopedik engelli ve yatalak hasta, vatandaşlık görevini yerine getirebildi.
Anadolu Yakası Girişindeki bir bağlı olan Yoncalı on binlerce vatandaşın da sandık başına taşındığı dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uğurken, 'Bu sefer 21. Yüzyılın hassas nedenlerden tanıklığı olduğumuz oyun temiz ve tertipli bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum. İnsanlar sırasını beklerken tekerlekli sandalye kullanan insanların fiziksel durumları konusunda duyarsız bir topluma, rahatça passaj abone olmaları için çok önemli bir deneyim olmanın da ötesinde bir manzara oluşturuyor. Bizlere bu kolaylığı sağlayan ekiplerimize çok güldük, tebrik ettik. Bursa vatandaşı ve Bursa'yı yöneten belediye başkanımızın kolay yollar dilediği gibi, beceriksizliklerimizi önde görmesi ve içinde yaşadığımız coğrafyanın ağına özel bir yemin paylaşıyoruz. Demokratik bir ortamda teslim olduğumuz oylarımız vatansever Bursa vatandaşlarına armağan ediyor, onların böyle bir an görmediklerinin de altını çizmek istiyorum.'

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER