© Baykuş Haber

Bursada bir hafta boyunca gündem; çevre

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Haftası'nı kutlamak amacıyla "Temiz Deniz, Temiz Dünya" temasıyla dolu dolu bir program düzenledi. Program, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşecek etkinlikler, Bursalıların çevreye duyarlılığını artırmayı hedefliyor. Bu etkinlikler arasında iklim değişikliği ve kuraklıkla mücadele konusunda fikir geliştirme ve proje üretme yarışması, çevre bilinci ve sıfır atık eğitimi, çocuklar için fidanlık ve sera gezileri, saksıya çiçek dikimi, deniz dibinde dalgıçlarla temizlik, doğa yürüyüşleri, ekolojik kamp ve karavan festivali gibi birçok farklı ve eğlenceli etkinlik bulunuyor.

Özellikle okulların son haftaları nedeniyle daha çok öğrencilere yönelik atölyeler ve etkinlikler de düzenlenecek. Bu etkinlikler aracılığıyla çocuklar ve aileleri çevre konularında bilinçlendirilecek.

Etkinlikler aynı zamanda çeşitli sergi açılışları, konferanslar ve toplantıları içeriyor. Kentteki ressamların çalışmalarından oluşan "Dünya Çevre Günü" konulu resim sergisi, çevre bilincini ve sanatı bir araya getiriyor. Ayrıca su tasarrufu konulu resim yarışması ödül töreni ve hava kalitesinin iyileştirilmesi projesi tanıtım toplantısı da etkinlikler arasında yer alıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevre ve sürdürülebilirlik konularında farkındalığı artırmak ve insanları bu önemli meselelere daha duyarlı hale getirmek için bu tür etkinliklerle katkı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER