© Baykuş Haber

Bursada Endonezya rüzgarı esti

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURSA KENT KONSEYİ VE ENDONEZYA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ DESTEKLERİYLE ATATÜRK KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ENDONEZYA’DAN BİR KÜLTÜR ŞENLİĞİ OLAN “EVE YOLCULUK” PROGRAMI DÜZENLEDİ.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Endonezya Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Eve Yolculuk" adlı kültür şenliği, Endonezya kültürünü Bursa'ya taşıdı. Bu organizasyon, Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal da dahil olmak üzere birçok katılımcıyı ağırladı.

Etkinlik, milli marşların okunmasıyla başladı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Arif Bayrak, Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal, İstanbul Endonezya Geçici Başkonsolosu Fachry Sulaiman, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ve Bursa'da eğitim gören Endonezyalı öğrenciler gibi birçok önemli ismi ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Arif Bayrak, Endonezyalı gençlerin Bursa'da kendi halkları olarak kabul edildiğini belirterek, organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu da kültür şenliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Endonezyalı gençlerin kültürel etkileşimi teşvik eden bir etkinlik önerisini memnuniyetle kabul ettiklerini belirterek, bu gençlerin emeklerini takdir etti.

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal, etkinlikteki konuşmasında Türkiye ve Endonezya arasındaki tarihi bağlara vurgu yaptı ve Türkiye'nin Endonezya için çok özel bir yeri olduğunu ifade etti. Ayrıca Endonezyalıların Türk halkına olan minnettarlığını dile getirdi.

Bu etkinlik, Bursalılar ve Endonezyalılar arasındaki kültürel kaynaşmayı teşvik etmek amacıyla düzenlenmiş ve Endonezya kültürünün tanıtılmasına katkıda bulunmuştur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER