© Baykuş Haber

Bursada gerginlik 5 saat sürdü: Jandarma üniformasıyla gözaltına alındılar

İnegöl'ün Cerrah Mahallesi'nde, iddia edilen uyuşturucu satışına tepki gösteren mahalle sakinleri ile şahıslar arasında yaşanan olayda, linç girişimi sonucu şüpheliler markete sığınmıştı. Olayın ardından 5 saat süren bir çalışmanın sonucunda, şüpheliler marketten çıkarıldı ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındılar.

Dün akşam saatlerinde Cerrah Mahallesi'nde başlayan olayda, uyuşturucu satışı yaptığı iddia edilen Y.T.'ye tepki gösterildi. Tartışmanın büyümesiyle birlikte Y.T., markete sığındı. Y.T. ve 4 yakını, baltalarla mahalle sakinlerine saldırdı. Sayıları hızla artan mahalle sakinleri, şüphelileri darp etmek amacıyla kovalamaya başladılar. Bu sırada jandarma ekipleri olay yerine yönlendirildi.

Marketin içine sığınan şüphelilerin linç edilmek istenmesi üzerine, olayın çözümü için 100'e yakın jandarma ve komando ekibi sevk edildi. 5 saat süren ikna çabaları sonuçsuz kalınca, şüpheliler jandarma tarafından ekip araçlarına bindirilerek karakola götürüldü. Şüphelilere yönelik linç girişimi anları da kameralara yansıdı.

Jandarma, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER