© Baykuş Haber

Bursada Okul Polisi, eğitim kurumları çevresinde kuş uçurtmuyor

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA İLK GÜNÜNDE, İL MERKEZİ İLE 14 DIŞ İLÇEMİZDE 83 EKİP 254 PERSONEL KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİREN "ÇOCUK VE GENÇLERİN KORUNMASINA YÖNELİK OKUL ÇEVRELERİ DENETİM UYGULAMASI" DÜZENLENDİ.

Bursa'da Okul Polisi, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte eğitim kurumları çevresinde sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk gününden itibaren okul çevrelerindeki güvenliği sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Merkez ve diğer ilçelerde 83 ekip ve 254 personel ile gerçekleştirilen "Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul çevreleri denetim uygulaması" kapsamında Bursa'daki 297 okul çevresi titizlikle denetlendi. Bu denetimler sırasında 936 kişi sorgulanırken, okul çevresinde bulunan 217 umuma açık iş yeri de denetlendi. Ayrıca, okul çevresindeki 26 metruk binanın da kontrolü sağlandı.

Emniyet yetkilileri, okul çevrelerindeki güvenliği sağlamak ve ilgisiz kişilere müsaade etmemek için sürekli olarak denetimlerin devam edeceğini belirttiler. Ayrıca, trafik timleri tarafından okul çevrelerinde trafik düzenlemeleri ve güvenli yaya geçişleri konusunda önlemler alındı, okul servis araçları denetlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER