© Baykuş Haber

Bursada örnek projede sertifika heyecanı

BURSA (İHA) - "ÖNCE İNSAN-GÖNÜLDEN YAPILAN İŞLERİ NESİLLERDİR DESTEKLİYORUZ” PROJESİNİN 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE KATILARAK AKTİF GÖREV ALAN VE DÖNEMİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN ŞÜKRÜ ŞANKAYA ANADOLU LİSESİ (ŞŞAL), BURSA ERKEK LİSESİ (BEL) VE BURSA ANADOLU LİSESİ (BAL) ÖĞRENCİLERİ; ŞŞAL’DA ORGANİZE EDİLEN ÖZEL TÖRENLE SERTİFİKALARINI ALDI.

"Önce İnsan-Gönülden yapılan işleri nesillerdir destekliyoruz" projesi, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle başarıyla tamamlandı. Bu projeye katılan Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi (ŞŞAL), Bursa Erkek Lisesi (BEL), ve Bursa Anadolu Lisesi (BAL) öğrencileri, projenin sona ermesini özel bir törenle kutladılar.

Yeşim Grup'un öncülüğünde başlayan ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi iş birliğiyle devam eden "Önce İnsan - Gönülden yapılan işleri nesillerdir destekliyoruz" projesi, Lacoste Vakfı'nın uluslararası destekleri ve SosyalBen Akademi danışmanlığı ile gerçekleştirildi. Bu proje, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin sonuna geldiğinde toplam 174 gönüllü öğrenciyi ağırladı ve dördüncü adımı tamamladı.

Projenin son saha çalışması 12 Haziran'da Şükrü Şankaya İlkokulu'nda gerçekleştirildi ve ardından 14 Haziran'da Bursa Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi'nde kapanış etkinliği ve sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan Yeşim Grup Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, projenin Şükrü Şankaya'nın "Önce İnsan" felsefesini yansıttığını ve gençlerin gönüllülük, sosyal girişimcilik ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Proje kapsamında eğitimler ve deneyimlerle gönüllülüğü tecrübe eden öğrenciler, aynı zamanda liderlik, iletişim, organizasyon, empati, ekip çalışması, problem çözme gibi becerileri kazandılar ve sosyal sorumluluk bilinci geliştirdiler.

"Önce İnsan-Gönülden yapılan işleri nesillerdir destekliyoruz" projesi, lise öğrencilerine hayat boyu sürecek sorumluluk bilincini kazandırmayı amaçlayan bir inisiyatiftir ve özel okulların ücretli etkinliklerine erişim sağlama amacı taşırken aynı zamanda deneyimsel eşitliği teşvik eder. Proje, geleceğin liderlerini gönüllülük, sosyal girişimcilik ve sosyal sorumluluk konularında bilinçlendirerek bu alandaki farkındalığı artırmayı hedefler. Projenin nihai hedefi, gönüllülüğün Türkiye genelinde yaygınlaştırılması ve bu konuda bilinç oluşturulmasıdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER