© Baykuş Haber

Bursa’da, sağlıksız koşullarda işlenen 3 ton 800 kilo et imha edildi

Semih ŞAHİN/ BURSA, (DHA)- BURSA’da, kurban kesmek çok sayıda kişiden vekalet alan bir et restoranının sağlıksız koşullarda üretim yaptığı tespit edildi. Kurban sahiplerinin ihbarı üzerine firma sahibi hakkında yasal işlem başlatılırken, sağlıksız koşullarda işlendiği belirlenen 3 ton 800 kilo et, imha edildi.

Bursa'da, çok sayıda kişiden kurban vekaleti alan bir et restoranının sağlıksız koşullarda üretim yaptığı ortaya çıktı. Kurban sahiplerinin şikayeti üzerine firma sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı ve sağlıksız koşullarda işlenen 3 ton 800 kilo et imha edildi. Olay, Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde gerçekleşti. İşletme sahipleri, kurban vekaleti alan kişilere etlerin paketlenmiş kıyma ve vakumlanmış bütün et şeklinde teslim edileceğini söyledi. Ancak, etlerin bozuk olduğu iddiaları üzerine polis, zabıta ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldi. Yapılan incelemede, işletmenin sağlıksız koşullarda üretim yaptığı, ruhsatsız bir soğuk hava deposunu kullandığı ve belgelendirme eksiklikleri olduğu tespit edildi. İncelemeler sonucunda 3 ton 800 kilogram et imha edildi ve işletme sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER