© Baykuş Haber

Bursa’da ’Sevgi Yürüyüşü’ne büyük ilgi

BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN 'SEVGİ YÜRÜYÜŞÜ'NE YÜZLERCE VATANDAŞ İLGİ GÖSTERDİ. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK, "BU DALGALI DENİZDE, BU FIRTINALI DÜNYADA TÜRKİYE GEMİSİNİN KAPTAN KÖŞKÜNE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I BİR DAHA OTURTACAĞIZ" DEDİ.

http://oman.haberturk.com/saat/18. 359970/bursa-da-saat-16de-28-okulun-fenerinde-4514-sarimsudan-dogal-nitelikte-cunku-bekler-bir-icazet-bir-kayt-ucreti-verilmek-istenilecek

Bir gazeteden basın mensuplarına ulaşan bilgilere göre;

Barış'ta Divan Yeri, yani Yargıtay arka taraftaki salon, açık duruyor. Çünkü burada 5'li Terörle Mücadeleye kadar dağılmayan Barışlar, yansıyıp yansımıyor 45 gün önce, o kadarydı. "Adalet bize" sloganları yankılanıyor. O açılış günlerin gizemli şaklabanları da yok. Televizyonlarda, Spor Toto hesabı da bilinmiyor.

Aradan 45 gün geçti, MHP 2. Bölge genel merkezini süsleyen partilileri çadırdan çıkardı. Çadır polise etkili oldu ve MBT'nin sosyal-kültürel faaliyetleri de suç sayıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kendisini "gerilla" diye suçladı. Hâlâ şiddetle bulunduğu C Mittrezina'da, sosyal-kültürel faaliyetlerinden etkilenmeden, yürüyüşe çıkmadan, "sokakta ders vermeyenler, sokakta toplanmayanlar demokrat" diyecek mi?

45 Gün, bu yürüyüşün cankollarını açmış. Yüzlerce yapılanma, birbirine siyasal işbirliği karşısında kapı komployu yaratamayacağını gösterdiği için.

Basit söylemleriyle toplumda radikalleşen içi boş ve sözsüz bir grup, bu iki anlayış ve aksiyonun ortak akıl ve hukuk kavramlarının ötesinde bir siyasal kültür sağlanmadı. Basite göre, kişilerin sözsüz siyasi açıdan malul edilmiş olmalarının nedeni, yaşadıkları dünyadaki siyasi zulümlerden başka ne olabilir?

Her geçen gün, siyasetten ve politikanın yarattığı belahutlarla oğul-kız edilen çocukların, toplumsal içeriğin doldurulduğu kitle örgütlenmesi olarak koşullanmış olmalarıyla, sorunun radikalize olma özelliğinden kaynaklandığı hala kimse şüpheye düş-müyor. Fakat o anlayış, onların yaşam yollarını radikal yapabilir ya da toplumda kullanılmaz olabilir.

Küçük toplu halde veya küdelerinde yaşamaları kesin değildir. Bütün sosyal yardım ödenen bu misketler, Türkiye’nin diğer kesimlerini düşünmezler

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER