© Baykuş Haber

Bursada su da söz de küçüğün

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE YAPILAN ‘SU DAMLALARININ PEŞİNDE’ PROJESİNDE BİR DÖNEM DAHA SU ŞENLİĞİ İLE TAMAMLANDI. YIL BOYUNCA SU TASARRUFU VE SU KÜLTÜRÜ KONUSUNDA EĞİTİMLER ALAN ANAOKULU VE İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ, EĞİTİM SÜRESİNCE YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI SU ŞENLİĞİ’NDE SERGİLEDİ.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen "Su Damlalarının Peşinde" projesi, bir dönemi daha su şenliği ile tamamladı. Proje kapsamında su tasarrufu ve su kültürü konularında eğitim alan anaokulu ve ilkokul öğrencileri, projelerini şenlikte sergiledi.

Küresel ısınma ve kuraklık gibi su kaynaklarının önemli sorunlar haline geldiği günümüzde, Büyükşehir Belediyesi, su tasarrufu ve su kültürünün erken yaşlarda öğrenilmesi amacıyla başlattığı "Su Damlalarının Peşinde" projesini sürdürüyor. Kasım 2019'dan bu yana 589 okulda 160 bin öğrenciye su tasarrufu bilinci eğitimi verilen proje, bu yıl da 17 ilçedeki 170 okulda 68 bin öğrenciye ulaştı. Proje çerçevesinde, suyun önemi hakkında resim ve kısa film yarışmaları düzenlendi. Proje, BUSKİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen Su Şenliği ile sona erdi. Kısa film yarışmasında birincilik Orhangazi Tuna İlkokulu'ndan Cihan Aydın'ın oldu.

Resim yarışmasında anaokulu kategorisinde birincilik Nilüfer Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Tuğtekin Ensar Selvi'nin, ilkokul kategorisinde ise birincilik Orhangazi Atatürk İlkokulu öğrencisi Bade Hür'ün eserine gitti. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kahya'nın elinden aldı.

Ayrıca şenlik alanında magnet yapımı, boyama, anahtarlık tasarlama, kolye yapımı ve su deneyi gibi atölye çalışmaları da düzenlendi. Başkan Aktaş, çocuklarla bir araya gelerek su tasarrufu üzerine sohbet etti.

Başkan Aktaş, su kaynaklarının korunması ve yeni kaynakların bulunması konusunda önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayarak, su tasarrufu konusunda eğitimin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Aktaş, çocukların bilinçlenmesinin gelecekteki su sorunlarını azaltmada önemli bir adım olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kahya ise projenin çocuklara büyük bir katkı sağlamasını temenni ettiğini ifade etti ve projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER