© Baykuş Haber

Bursada tarım seferberliği

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ, UFAK TEFEK DESTEKLERLE, ALGILARLA İŞİ GÖTÜRMEK YERİNE, TARIMI EKONOMİK KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRECEK SONUÇ ODAKLI ÇALIŞMAK GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ. BAŞKAN AKTAŞ, “BİZİM TARIMI ŞEHİR ADINA BİR GÜÇ HALİNE DÖNDÜRMEMİZ LAZIM. BUNU EL BİRLİĞİYLE BAŞARABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM” DEDİ.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarımın ekonomik katma değere dönüşmesi gerektiğini belirterek, tarımla ilgilenmenin köylülük anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Aktaş, tarımsal desteklerin sonuç odaklı olması gerektiğini ve tarımın şehir adına bir güç haline dönüşmesi gerektiğini ifade etti. Bursa'nın tarım potansiyelinin büyük olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, tarımın daha kurumsal bir şekilde yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Aktaş, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ile birlikte Bursa'nın tarımsal üretimdeki başarısını övdü ve bu başarıda çiftçiler, kooperatifler, birlikler, tarım kuruluşları ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinin etkili olduğunu belirtti.

Ayrıca, panelde tarımsal kredi, hibe destekleri, doğru tarım uygulamaları ve tarım sigortaları gibi konuların sektör temsilcileri tarafından sunulduğu bilgilendirme yapıldı. Başkan Aktaş, panelistlere teşekkür plaketi takdim etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER