© Baykuş Haber

Bursada üretiliyor, dünyaya ihraç ediliyor

BURSA’DA ÖĞRETMEN, MÜHENDİS, MALİ MÜŞAVİR GİBİ FARKLI İŞ KOLLARINDAN 11 ARKADAŞ TARAFINDAN KURULAN FİRMA, TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER SEKTÖRÜNDE YAĞ VE HİDROSOL (BİTKİ ÖZ SUYU) ÜRETEREK ÜLKE EKONOMİSİNE DEĞER KATIYOR.

Bursa'nın Ayvacık ilçesinde farklı meslek gruplarından 11 arkadaş tarafından kurulan bir firma, tıbbi ve aromatik bitkilerden yağ ve hidrosol (bitki öz suyu) üreterek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Koşuboğazı Mahallesi'nde 2016 yılında kurulan firma, lavanta, melisa, kantaron, ekinezya gibi 40 farklı bitki fidanını yetiştiriyor ve bu fidanları Türkiye'deki ilaç ve kozmetik üreticilerine, Azerbaycan ve Bulgaristan'a satıyor. Ayrıca, elde ettikleri yağları Almanya, Çin, Japonya ve Belçika gibi ülkelere ihraç ediyorlar.

Firma Genel Müdürü Süleyman İşçi, Türkiye'nin tıbbi ve aromatik bitki konusunda zengin olduğunu belirtti ve bu alanda üretim yapmak isteyenler için planlı üretim ve uzman desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

Arkadaşlarının tarıma olan ilgisiyle bir araya geldiklerini ve tıbbi ve aromatik bitki fidanı üretimine başladıklarını söyleyen İşçi, aynı zamanda kozmetik ve ilaç sanayi için yağlar ürettiklerini ifade etti.

Firma, TKDK desteğiyle yapacakları 4 milyon liralık yağ üretim tesisi yatırımı projesi için 2 milyon lira destek almaya hak kazandı. Şu anda yıllık 2 ton yağ ve 100 ton hidrosol üreten firma, bu yatırımla üretim kapasitesini 5 katına çıkarmayı hedefliyor.

Süleyman İşçi, ayrıca yeni açılacak alanda istihdamın artacağını ve firma olarak Türkiye'nin zengin bitki çeşitliliğini daha fazla ön plana çıkarmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER