© Baykuş Haber

Bursada YKS hazırlıkları tamam

Bursa'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için son hazırlıklar tamamlandı. Türkiye genelinde 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS, sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli önlemlerin alındığı bir organizasyon haline geldi. Sınav gününde, okullarda sınavın sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıldı ve güvenlik önlemleri alındı. Tüm sınav merkezlerinde sınavların düzgün bir şekilde yapılabilmesi için ilgili kurumlarla toplantılar gerçekleştirildi. Bursa'da YKS'ye katılacak öğrenci sayısının yaklaşık 4 bin 600 olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca, sınavlar süresince bin polis memuru görev alacak.

Ayrıca, kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanlarında kimlik numarası veya fotoğraf eksik olan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri sınav günlerinde açık olacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, 17-18 Haziran'da gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) toplam 3 milyon 527 bin 463 adayın başvuruda bulunduğu belirtildi. Adaylar, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için saat 10.00'dan sonra, Yabancı Dil Testi (YDT) için ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER