© Baykuş Haber

Bursa’daki galerici cinayetinde katil, muhasebeci çıktı

Mehmet İNAN/Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (DHA)- BURSA’da otomobilinde bıçaklı saldırıya uğrayıp, hayatını kaybeden galerici Mustafa Ekşi’nin (41) ölümüyle ilgili gözaltına alınan Halil Kağan Oğuz, sorgusunda suçunu itiraf etti. Ekşi’nin yanında 1 yıldır muhasebeci olarak çalıştığını, alacak meselesi nedeniyle tartıştığını söyleyen Oğuz, ”Bıçakla kendisini korkutmak istediğim sırada boğazını kesip, karnından yaraladım. Amacım; öldürmek değildi” dedi.

Bursa'da galerici Mustafa Ekşi'nin (41) öldüğü bıçaklı saldırı olayının zanlısı olarak gözaltına alınan Halil Kağan Oğuz, sorgusunda suçunu itiraf etti. Oğuz, Ekşi ile yaşadığı tartışmanın ardından kendini savunmak amacıyla bıçak kullanmaya karar verdiğini ve amacının öldürmek değil sadece korkutmak olduğunu ifade etti.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Kent Meydanı otoparkının yanında meydana geldi. Mustafa Ekşi, galerici olarak çalıştığı aracında, yanındaki kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralanan Ekşi, aracını durdurarak yardım istedi, ancak hastaneye kaldırıldığında yaşamını yitirdi.

Polis, olayı araştırmaya başladı ve galerici Mustafa Ekşi'nin yanında çalışan muhasebeci Halil Kağan Oğuz'u şüpheli olarak gözaltına aldı. Oğuz, polis sorgusunda suçunu itiraf etti ve yaşanan olayı şu şekilde anlattı: "Mustafa'nın yanında bir yıla yakın süredir muhasebeci olarak çalışıyorum. Olay günü otomobili ile giderken alacak meselesi yüzünden tartıştık. Bana saldırdı. Kendimi korumak için ön koltuktan arka koltuklara geçtim. Bana zarar vereceğini düşündüğüm için belimdeki bıçakla kendisini korkutmak istediğim sırada boğazını kesip, karnından yaraladım. Amacım; öldürmek değildi."

Oğuz'un işlemleri sürerken, Mustafa Ekşi'nin cenazesi bugün toprağa verilecek. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER