© Baykuş Haber

Bursadaki hayvan pazarlarında şap karantinası

KURBAN BAYRAMI İÇİN DOĞU İLLERİNDEN GETİRİLEN BAZI HAYVANLARDA ŞAP HASTALIĞININ GÖRÜLMESİ ÜZERİNE BURSA GENELİNDE BİR ÇOK HAYVAN PAZARINDA KARATİNA TEDBİRLERİ UYGULANMAYA BAŞLANDI.

Kurban Bayramı öncesinde doğu illerinden getirilen bazı hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine Bursa genelinde bir dizi karantina önlemi alındı. İnegöl, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerindeki hayvan pazarlarına hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Bu tedbirler, Kurban Bayramı'nın birinci gününe kadar devam edecek.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, şap hastalığının Bursa ilçelerinde veya mahallelerinde görülmediğini, sadece doğu illerinden getirilen bazı hayvanlarda hastalığın tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, bu hayvanların hepsinin aşılandığını ve aşının etkisiyle hastalığın 10 gün içerisinde kaybolacağını açıkladı.

Şap hastalığının insan sağlığına herhangi bir tehdit oluşturmadığını, hastalığın hayvanlardan insanlara bulaşmadığını vurgulandı. Buna rağmen, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, şap hastalığının tespit edildiği pazarlarda yoğun tedbirler alarak gece gündüz nöbet tutup ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Şu an için Bursa'da faaliyet gösteren 3 hayvan pazarının karantina altında olduğu ve bu pazarlarda bulunan hayvanların Kurban Bayramı'nın birinci gününde kesim yerlerine gönderilerek vatandaşlara dağıtılacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER