© Baykuş Haber

Bursadan dünyaya barış ve kardeşlik mesajı

BU YIL 35’İNCİSİ DÜZENLENEN ULUSLARARASI ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI, GELENEKSEL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNÜN ARDINDAN, KÜLTÜRPARK AÇIKHAVA TİYATROSU’NDAN DÜNYAYA BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARININ VERİLDİĞİ DANS GÖSTERİLERİYLE BAŞLADI.

35. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, geleneksel kortej yürüyüşü ve dans gösterileri ile renkli bir başlangıç yaptı. Bu yıl 17 farklı ülkeden 650 dansçının katıldığı yarışma, dünya barışı ve kardeşliği vurgulayan bir atmosferde başladı.

Yarışmanın açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yarışmanın ana gayesinin barış ve kardeşlik olduğunu belirtti. Başkan Aktaş, organizasyonun kusursuz bir şekilde geçmesini diledi ve tüm katılımcılara hoş geldiniz dedi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Başkanı Sadi Etkeser ise yarışmanın dünya barışına katkı sağlamasını umduklarını ifade etti. Yarışma kapsamında yerli ve yabancı halk dansları ekiplerinin renkli kortej yürüyüşü ve gösterileri büyük ilgi gördü.

Etkinlikte bu yıl 17 ülkeden 650 yabancı dansçı yarışıyor ve 20 yerel topluluk özel gösterileriyle sahne alıyor. Yarışmanın sonunda jüri değerlendirmesi ile birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin Avro ödül verilecek. Ayrıca bir ekip bin Avro TÜRKSOY özel ödülünün sahibi olacak. Seyirci oylamalarıyla verilecek Seyirci Özel Ödülü ise finalde seyircilerin oylarıyla belirlenecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER