Bursalı balıkçı Dubai ve Kuveyt’e şube açmaya hazırlanıyor
EkonomiİSTANBUL, (DHA) - Türkiye’nin avcılık ve yetiştiricilik yöntemleriyle elde ettiği balıkların ihracatında son yıllarda rekor kırıldığını aktaran Fikret Balıkçılık’ın sahibi Fikret İmal, ”2022- 2023 balıkçılık sezonu palamut avcılığı bakımından verimli geçerken, sıralamayı hamsi, istavrit ve lüfer takip etti. Üretim açısından da listenin başına çipura, levrek ve alabalık yerleşti. İhracatın üçte ikisi ise Avrupa Birliği ülkelerine yapıldı. Biz de hedeflerimiz ve faaliyetlerimizle bu ticaret ağının kritik bir noktasındayız. 1986’dan günümüze bizi Türkiye’nin balıkçısı yapan tedarik zincirimizle ülkemizin balık tedariğinin yüzde 90’ını karşılayan marka olarak konumlanıyoruz. Denizlerin cömertliğini hem restoranımıza hem de farklı bölgelere taşıyoruz” dedi. “ZENGİN DENİZ MAHSÜLLERİMİZİ YURT DIŞINA TAŞIYACAĞIZ” Kendilerine özel balık usulleriyle daha kaliteli hizmet sunmak için çalıştıklarını söyleyen İmal, “2023’ün ilk yarısında büyük bir ivme yakaladık. Bunu Bursa’daki şubemizin ardından, yeni bölgelere açılarak daha da yükselteceğiz. İstanbul Fişekhane’deki yeni lokasyonumuzun hazırlıkları sürerken, yurt dışındaki faaliyetlerimizi de emin adımlarla yürütüyoruz. 20 ülkeden şube talebi gelmesine rağmen, kontrollü adım atmak için şubeleşmeye yurt dışında Dubai ve Kuveyt ile başlıyoruz. Böylece ülkemizin her bakımdan zengin deniz mahsullerindeki başarısını, coğrafi sınırlarımızı aşarak dünyaya duyuracağız” diye konuştu. “DUBAİ VE KUVEYT’TE DE ŞUBE AÇACAĞIZ” Fikret İmal, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Bir balık arabası ile başladığımız serüvende yaklaşık 40 yılı geride bıraktık. Kurulduğumuz günden bu yana kendimize özel balık usulleriyle müşterilerimize daha kaliteli hizmet sunmak için çalışıyoruz. Bugün, Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa ülkelerine balık gönderebiliyoruz. Şube açmak için kontrollü bir şekilde ilerlediğimiz ülkelerin yanı sıra, diğer franchise taleplerini de değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda Katar’da da şube açmayı planlıyoruz. Türkiye’nin en saygın market zincirleri, otel ve restoranlarına deniz mahsullerini yıllardır güvenle sunan Fikret Balıkçılık olarak faaliyet alanımızı genişleterek ülkemizin deniz ticaretine daha fazla katkıda bulunacağız.”
Fikret Balıkçılık'ın sahibi Fikret İmal, Türkiye'nin avcılık ve yetiştiricilik yöntemleriyle elde ettiği balıkların ihracatında rekorlar kırıldığını belirtti. 2022-2023 balıkçılık sezonunun palamut avcılığı bakımından verimli geçtiğini ifade eden İmal, hamsi, istavrit ve lüferin sıralamada palamutu takip ettiğini söyledi. Üretim açısından ise çipura, levrek ve alabalığın listenin başında olduğunu vurguladı. İhracatın büyük bir kısmının Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığını söyleyen İmal, şirketlerinin Türkiye'nin balık tedariğinin yüzde 90'ını karşılayan bir marka olarak konumlandığını ifade etti.
Fikret İmal, özel balık usulleriyle daha kaliteli hizmet sunma amacıyla çalıştıklarını ve 2023'ün ilk yarısında büyük bir ivme yakaladıklarını belirtti. Şubeleşme çalışmalarına hız verdiklerini ve yeni bölgelere açıldıklarını dile getiren İmal, İstanbul Fişekhane'deki yeni lokasyonlarının hazırlıklarının sürdüğünü ve yurt dışındaki faaliyetleri Dubai ve Kuveyt ile başlayarak genişleteceklerini açıkladı.
Son olarak, Fikret Balıkçılık olarak Türkiye'nin deniz mahsullerindeki başarısını coğrafi sınırları aşarak dünyaya duyurmayı hedeflediklerini ifade eden İmal, Katar'da da şube açmayı planladıklarını ve Türkiye'nin deniz ticaretine daha fazla katkıda bulunacaklarını söyledi.
İlginizi Çekebilir