© Baykuş Haber

Bursalı tekstilciler ihracat için Fransada

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI (BTSO) ÜYELERİ, KFA FUARCILIK İLE DÜNYANIN EN PRESTİJLİ SEKTÖREL BULUŞMALARINDA YER ALMAYI SÜRDÜRÜYOR. TEKSTİL SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNİN YER ALDIĞI YAKLAŞIK 70 KİŞİLİK BTSO HEYETİ, FRANSA’NIN BAŞKENTİ PARİS’TE DÜZENLENEN TEXWORLD EVOLUTİON VE PREMİERE VİSİON FUARLARINI ZİYARET ETTİ.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Paris'te düzenlenen Texworld Evolution ve Premiere Vision fuarlarını ziyaret ederek sektördeki gelişmeleri yakından takip etti. Premiere Vision Fuarı'nda 52'si Bursa'dan olmak üzere 210 Türk firması, Texworld Fuarı'nda ise 38'i Bursa'dan olmak üzere 97 Türk Firması stant açtı. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ve BTSO Tekstil Konseyi Başkanı Bayram Uçkun, Bursa firmalarını ziyaret ederek sektörün dinamiklerini değerlendirdi.

Meclis Başkanı Ali Uğur, bu iki fuarın dünya genelinden önemli alıcıları bir araya getirdiğini vurgulayarak, Türkiye'nin ve özellikle Bursa'nın tekstil sektöründeki potansiyelini gördüklerini belirtti. Uğur, Türkiye'nin ihracatına katkı sağlayan firmaları tebrik ederek, sektörün uluslararası arenada daha fazla görünürlüğünü artırmasının önemine işaret etti.

BTSO Tekstil Konseyi Başkanı Bayram Uçkun ise bu tür fuarların Türk tekstil sektörü için önemli olduğunu ifade ederek, firmaların teknoloji, tasarım ve bilgi birikimiyle dikkat çektiğini belirtti. Uçkun, sektörün bu tür organizasyonlara katılmaya devam ederek Bursa'nın dış ticaretine ve Türkiye'nin ihracatına katkı sağlamaya devam edeceğine inandığını dile getirdi.

Fuar katılımcılarından Vedat Kayaoğlu, firmalarının 30 yılı aşkın bir süredir tekstil sektöründe faaliyet gösterdiğini ve ürettikleri ürünleri tamamını ihraç ettiklerini belirterek, fuarın önemini vurguladı. Kayaoğlu, fuarın gelecekte firmalarına daha fazla katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER