© Baykuş Haber

Bursanın 3.barajı Çınarcık için önemli adım

ÇINARCIK BARAJI BURSA'NIN 50 YILLIK SU MESELESİNİ ÇÖZECEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 50 yıl boyunca su sıkıntısı yaşatmayacak Çınarcık Barajı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 75 milyon Euro kredi sağladı. Bu proje ile Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerine hizmet vermesi planlanan Çınarcık Barajı'nın 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor. Toplam maliyeti 150 milyon Euro'yu bulacak olan bu projenin bir kısmıyla Nilüfer'e su sağlanmış durumda. EBRD ayrıca, yeşil politikaların ve yatırımlarının yaygınlaştırılmasını destekleyen Yeşil Şehirler Eylem Planı'nın geliştirilmesine de yardımcı olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ve kuraklıkla mücadele konusunda önemli projeleri hayata geçirerek yeşil politikalara vurgu yapmıştır. Çınarcık Barajı projesi, şehrin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır. Ayrıca, Bursa'nın yeşil şehirler ağına katılması ve Yeşil Şehirler Mutabakatı, şehrin çevresel ve sürdürülebilir kalkınma taahhütlerini yansıtmaktadır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, bu projenin Bursa'nın içme suyu sorununu çözeceğini ve Yeşil Şehirler Programı ile şehrin yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlediğini vurgulamıştır. EBRD Altyapı Sektörü Direktörü Sue Barrett, Bursa'nın Yeşil Şehirler Ağı'na katılmasının bu uzun süreli ilişkiyi taçlandırdığını ve BUSKİ'nin projesini ilk projeleri olarak kabul ettiklerini ifade etmiştir. Projenin finanse edilmesinin önemini vurgulamış ve Bursa'nın Yeşil Şehirler Programı'na katkısından memnuniyet duyduklarını belirtmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER