© Baykuş Haber

Bursanın lezzet şöleni kortejle başladı

CİHAN DEVLETİ OSMANLI’NIN İLK BAŞKENTİ OLARAK, SARAY MUTFAĞININ DOĞDUĞU ŞEHİR OLAN BURSA’NIN EŞSİZ LEZZETLERİNİ VİTRİNE ÇIKARAN 2. BURSA GASTRONOMİ FESTİVALİ, KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI.

Osmanlı'nın ilk başkenti ve saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa'nın eşsiz lezzetlerini tanıtan 2. Bursa Gastronomi Festivali, coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı.

Bursa'nın ünlü lezzetlerinin üç gün boyunca sergileneceği, heyecan verici yarışmaların ve etkinliklerin yer alacağı bu festival, dua eşliğinde başlayarak vatandaşlara çorba ikramıyla kutlandı. Bursa'nın gastronomi alanındaki zenginliği, bu festivalle bir kez daha vurgulanıyor. Sultan 2. Bayezid Han tarafından 1502'de çıkarılan ve dünyanın ilk ticaret standardını oluşturan "Kanunname-i İhtisab-ı Bursa" ile bu şehirde yiyeceklerin satış kuralları belirlendi. Şimdi, bu tescilli lezzetler ve daha fazlası, 2. Bursa Gastronomi Festivali ile ön plana çıkıyor.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve 400 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu festival, Bursa'nın gastronomi potansiyelini bir kez daha dünya ile buluşturacak. Festival, akademisyenler, şefler ve kanaat önderlerini ağırlayacak, birçok yarışma düzenleyecek ve gastronomi alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere eğitim fırsatları sunacak.

2. Bursa Gastronomi Festivali, Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleşen coşkulu bir kortej yürüyüşü ile başladı. Bu yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Bursa Aşçılar Dernek Başkanı Necmettin Baştürk, turizm uzmanları, şefler ve vatandaşlar katıldı. Mehter marşları ve kalıç kalkan gösterisi eşliğinde yürüyüş, Ertuğrulbey Meydanı'na kadar devam etti. Meydanda yapılan aş duasının ardından Başkan Aktaş, "Hakk şerleri hayreyler. Arif olan seyreyler. Görelim Mevla neyler. Neylerse güzel eyler. Ya Hakk ya bismillah" diyerek vatandaşlara çorba ikram etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER