© Baykuş Haber

Burun ameliyatı olanlar denize girmeden önce dikkat

BURUN ESTETİK AMELİYATI OLANLARIN İKİ HAFTA BOYUNCA DENİZE GİRMEMESİ GEREKTİĞİ UYARISINDA BULUNAN KULAK BURUN BOĞAZ UZMANI YRD. DOÇ. DR. ÖMER FAİK SAĞUN, İKİ HAFTALIK SÜRENİN ARDINDAN DENİZ SUYUNUN BURUNDAKİ ÖDEME İYİ GELECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faik Sağun, burun estetik ameliyatı sonrasında denize girmenin burun sağlığına olumlu etkileri olduğunu belirtti. Ancak ameliyat sonrası iyileşme sürecini tamamlamak için belirli kuralların takip edilmesi gerektiğini söyledi. Sağun, özellikle burun estetiği ameliyatı sonrası deniz suyunun ödemi çözmesine yardımcı olduğunu, ancak denize girme sürecinin dikkatli bir şekilde planlanması gerektiğini vurguladı.

Ameliyat sonrası iyileşme sürecinin takip edilmesi gereken aşamaları hakkında bilgi veren Sağun, ameliyat sonrası ilk iki hafta denize girilmemesi gerektiğini, ancak ikinci haftadan sonra denizin serbest olduğunu belirtti. Havuzda ise bir ay boyunca yüzülmemesi gerektiğini açıkladı.

Ömer Faik Sağun, yaz aylarının burun estetiği ve fonksiyon ameliyatları için uygun olduğunu da ifade ederek, güneşten korunmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, cerrahların deneyimi sayesinde morluk ve şişliklerin azaldığını belirtti.

Sonuç olarak, yaz döneminde burun estetik ameliyatı olan kişilerin belirli kurallara uyarak denize girmelerinin faydalı olabileceğini ancak ameliyat sonrası sürecin titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER