© Baykuş Haber

BUÜ, enstitü mezunları ile araştırma üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştıracak

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, 2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORASINI TAMAMLAYARAK MEZUN OLMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİ İÇİN BİR TÖREN DÜZENLEDİ.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında yüksek lisans ve doktora derecesini başarıyla tamamlayan öğrencilerini onurlandırmak amacıyla özel bir mezuniyet töreni düzenledi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bu anlamlı etkinliğe BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadir Eryiğit, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya gibi üst düzey katılımcılar ile mezunlar ve aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BUÜ'nün 23 Araştırma Üniversitesi arasında yer aldığını ve daha üst sıralara tırmanmak için özel bir çaba sarf edeceklerini belirtti. Araştırma Üniversiteleri liginde yer almalarının prestij ve avantajlar getirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, özellikle doktora mezunlarının özel sektörde daha fazla çalışabilme imkanları için projeler geliştirmenin gerekliliğini dile getirdi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadir Eryiğit ise mezuniyet töreninde tüm öğrencileri tebrik ederek, BUÜ'nün Araştırma Üniversitesi misyonuna atıfta bulundu. Lisansüstü eğitim sürecinin üniversitenin hedeflerine büyük katkılar sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Eryiğit, öğrencilere, ailelere ve akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

Tören, Sosyal Bilimler Enstitüsü 2022-2023 Yılı Doktora Tez Ödülü sahibi Dr. Nergis İmamoğlu'nun kısa bir konuşma yapmasının ardından mezunların anı belgelerini alması ve kep fırlatmasıyla sona erdi. Bu özel etkinlik, mezunların yeni yaşamlarında başarılarla dolu bir geleceğe adım atmalarını kutlayarak son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER