© Baykuş Haber

BUÜ Hastanesi ziyaretçilerine tütün ürünlerinin zararları anlatıldı

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) HASTANESİ, DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ DOLAYISIYLA ÖZEL BİR PROGRAMA EV SAHİPLİĞİ YAPTI. HASTANE GİRİŞİNDE KURULAN STANTLARDA SİGARANIN BIRAKILMASI İÇİN ZİYARETÇİLERE ÇAĞRIDA BULUNULDU.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi, Dünya Tütünsüz Günü'nü anmak için özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Hastane girişinde kurulan stantlar, sigara kullanımının zararlarına dikkat çekmek ve sigarayı bırakmaya teşvik etmek amacıyla ziyaretçilere hizmet verdi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali, Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Prof. Dr. Nihat Özyardımcı Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlusu Prof. Dr. Yeşim Uncu, hekimler, asistanlar ve öğrenciler, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle sigara kullanımının zararlarına dikkat çeken bir organizasyonda bir araya geldi.

Ziyaretçilere, tütün ürünlerinin maddi ve manevi zararları hakkında bilgi veren Rektör Kılavuz, "Kutsal Kitabımız, bir insanın yaşatılması, toplumun yaşatılması demektir diyor. O halde biz, bu zararlı ve öldürücü etkisi bulunan tütünden bir kişiyi kurtarabilsek, zamanla tüm toplumu kurtarmayı başarabileceğiz. Kutsal Kitabımızda; 'Bir toplum kendisini değiştirmediği müddetçe Allah o toplumu değiştirmez' buyuruluyor. Bu çok net bir ifadedir. Her birimizin bireysel tercihleri var. Bunlar toplumsal tercihe dönüşürse, işte o zaman toplum değişir. Herhangi bir kurtarıcı beklemek yerine; öncelikle kendimizi bu zarardan korumalı, sonra en yakın çevremizden başlayarak, ailemizi, mahallemizdekileri, ilçemizdekileri, ilimizdekileri ve ülkemizdekileri kurtarmak için çabalamalıyız." şeklinde konuştu.

Son yıllarda tütünle mücadelede önemli adımlar atılsa da özellikle gençler ve düşük gelirli ülkelerde sigara kullanımının hala ciddi bir sorun olduğunu belirten Sigara Bırakma Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Yeşim Uncu, "Dünya genelinde hala 15 yaş üstü nüfusun 942 milyon erkek ve 175 milyon kadını tütün/sigara kullanıyor. Her yıl 8 milyon insan, sigaranın neden olduğu kanser, kalp-damar hastalıkları, KOAH, tüberküloz, solunum yolu enfeksiyonları ve diyabet gibi hastalıklar sonucu hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin 1 milyonu ise ikinci el dumana maruz kalmaktan kaynaklanıyor." dedi.

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği BUÜ Hastanesi girişindeki stant, Sigara Bıraktırma Polikliniği'nde yapılan çalışmaları tanıttı ve sigara bırakma konusunda bilinç oluşturmayı amaçladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER