© Baykuş Haber

Büyük yangında hasar gören Folkart Narlıderede çalışmalar henüz başlamadı

LÜKS BİNANIN ÜZERİ TAMAMEN ÖRTÜLÜRKEN, MÜHENDİSLERİN NUMUNE ALDIĞI ÖĞRENİLDİ.

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Sitesi'nin 8 katlı ve 40 daireli bloğunda geçtiğimiz 27 Nisan Perşembe akşamı çıkan yangın sonrasında, yangınla ilgili çalışmaların henüz başlamamış olması dikkat çekiyor. Lüks binanın çatısı tamamen örtülmüş durumda ve mühendisler binadan numune aldı.

Yenikale Mahallesi'nde yer alan Folkart Sitesi, 4 bloktan oluşan bir komplekstir ve söz konusu yangın, 8 katlı blokta meydana gelmişti. Yangın, 27 Nisan akşamı saat 22.00 civarında başlamış ve 28 Nisan sabahı saat 06.00 sularında kontrol altına alınabilmişti. Bu yangın sonucunda bina ağır hasar görmüş, 6 kişi dumandan etkilenmiş ve 1 kişi hafif yaralanmıştı.

Yangın sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemelerin ardından hazırlanan rapor, yangının çıkış nedenini "elektrik kontağı" olarak açıklamıştı. Ancak yangının üzerinden geçen süre zarfında yangın sonrası tadilat çalışmaları hala başlamış değil. Binanın tamamı örtü ile kapatılmış durumda ve mühendisler, binanın içerisinde numune alıyorlar. Yangının nedeni ve hasarın boyutu hala üzerinde çalışılan konular arasında bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER