© Baykuş Haber

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Almanyada yapılan İzleme Komitesi Toplantısına katıldı

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANI DR. HASAN AKGÜN, AVRUPA KONSEYİ YEREL VE BÖLGESEL KONGRESİ İZLEME KOMİTESİ TOPLANTISINDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Almanya'nın Brandenburg Eyaleti'nde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresi İzleme Komitesi toplantısında Türkiye'yi başarıyla temsil etti. Toplantıda "Temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre" konusunda hazırlanan "Postdam Deklarasyonu" kongre üyeleri tarafından kabul edildi. Türkiye Milli Delegasyon Üyesi olarak uzun yıllardır Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresi'nde ülkemizi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Almanya'nın Brandenburg Eyaleti'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzleme Komitesi toplantısına katıldı.

Toplantıda kabul edilen Postdam Deklarasyonu'nun sürdürülebilir çevre konusundaki önemini vurgulayan Başkan Akgün, "Temiz bir çevre ve yeşil, insan haklarının temelidir. Bundan sonraki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresi faaliyetleri içinde önemli bir yer tutacağına inanıyorum. Biz de Türk Milli Delegasyon üyeleri olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Ayrıca bu toplantıda, üye ülkelerin Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na uyup uymadıklarını tespit eden komisyon ve İzleme kurulu raporlarını da müzakere edip değerlendirdik" şeklinde konuştu.

Başkan Akgün'ün başarılı temsilciliği, Türkiye'nin uluslararası platformlarda etkin bir şekilde yer almasına katkı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER