© Baykuş Haber

Büyükçekmece Belediye Meclisinin 2. oturumu yapıldı

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİNİN HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI'NIN İKİNCİ OTURUMU BELEDİYE BAŞKANI DR. HASAN AKGÜN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİ.

Büyükçekmece Belediyesi'nin Haziran ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün başkanlığında gerçekleşti. Önceki toplantıda ilgili komisyonlara havale edilen maddeler, komisyon raporları doğrultusunda görüşülerek karara bağlandı. Gündemde bulunan 2023 Yılı Mali Bütçesi'ne "Ek Bütçe" talebi de oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre, Büyükçekmece Belediyesi, 459 milyon TL'lik ek bütçe için meclisten onay aldı.

Ek bütçe talebi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye'nin son yıllarda Covid-19 salgını ve deprem gibi önemli doğal afetlerle mücadele ettiğini belirterek, depremin her bir belediyenin kaynaklarını etkilediğini vurguladı. Ayrıca, mevcut bütçenin büyük bir kısmının maaş artışlarına ayrılacağını ve bu artışların zorunlu olduğunu ifade etti.

Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Murat Erçağ da ek bütçe talebinin 459 milyon TL olduğunu ve bunun büyük bir bölümünün maaş artışlarına ayrılacağını söyledi. Ayrıca, geçen yılın Ağustos ayında bütçenin planlandığını ve bu artışların yapılması gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER