© Baykuş Haber

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş pedal çevirdi

BURSA'DA BİSİKLET KULLANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, '3 Haziran Dünya Bisiklet Günü' nedeniyle düzenlediği etkinlikte yüzlerce Bursalıyı, daha sağlıklı bir yaşam tarzı ve çevre için bisiklet sürmeye teşvik etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sporu daha fazla insana yaymayı ve toplumu sporla buluşturmayı amaçlayarak farklı etkinliklere imza atıyor. Bursa'yı bisiklet dostu bir şehir haline getirme amacıyla şehir genelindeki bisiklet yollarını 220 km'ye kadar genişleten Büyükşehir Belediyesi, 'Bisikletini al gel' sloganıyla 7'den 70'e her yaştan bisiklet tutkunu vatandaşı Nilüfer Vadisi boyunca bir araya getirdi. Etkinliğe katılanlara bisiklet kaskları hediye edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yerli ve milli otomobil TOGG ile programa katıldı. Yaklaşık 4 kilometre boyunca sporcular ve vatandaşlarla birlikte bisiklet süren Başkan Aktaş, daha sonra etkinliğe katılanlarla sohbet etti.

Bisikletin sadece bir ulaşım aracı olmadığını, aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayan Başkan Alinur Aktaş, her yaş grubundan insanın Bursa'da bisiklet sürmeyi ve bisikletle ilgilenmeyi teşvik etmek istediklerini belirtti. Bisiklet sporunun yaş farkı gözetmeksizin herkes tarafından yapılabileceğini dile getiren Başkan Aktaş, "Daha sağlıklı ve çevreye daha duyarlı bir yaşam için bisikleti yalnızca bir ulaşım aracı veya spor aracı olarak değil, bir yaşam biçimi olarak benimsemeliyiz. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle düzenlediğimiz bu etkinlikle bu mesajı iletmek istedik. Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklet yollarını artırmak için çalışmalarımızı hızlandırmayı sürdüreceğiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER