© Baykuş Haber

Büyükşehir destek verecek üretici kendi yemini kendi üretecek

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÜRETİCİYE YÖNELİK DESTEK ÇALIŞMALARINDA GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLATTIĞI ‘KENDİ YEMİNİ KENDİN ÜRET PROJESİ’Nİ BU YIL DA SÜRDÜRÜYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi, "Kendi Yemini Kendin Üret" projesi kapsamında üreticilere destek vermek için başvuruların başladığını duyurdu. Bu projeye uygun olan üreticilere, 50 bin kilogram 5'li karışım yem bitkisi tohumu ve 8 bin kilogram süt otu (ryegrass) tohumu sağlanacak.

Başvuru yapacak üreticilerin 28 Temmuz 2023 tarihine kadar gerekli evrakları hazırlayarak başvurularını 15 ilçede bulunan İlçe Muhtarlık İşleri Şube Müdürlükleri'ne veya Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na yapabilecekleri belirtiliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bu projede amacı, hayvan üreticilerinin süt verimini ve kalitesini artırmak, bu doğrultuda yüzde 75 hibe ile toplamda 50 bin kilogram 5'li karışım yem bitkisi tohumu ve 8 bin kilogram süt otu (ryegrass) tohumu desteği sağlamaktır.

Proje için başvuru kriterleri şu şekildedir: Başvuruda bulunacak üreticilerin 25 büyükbaş veya 250 küçükbaş hayvan varlığına sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesine sahip olmaları, tapulu veya kiralık en az 5 dekar ekim yapabilecekleri bir tarlaya sahip olmaları gerekmektedir. Süt otu tohumu için ekim alanına göre 25 kg veya 50 kg, 5'li karışım yem bitkisi tohumu için ekim alanına göre 75 kg veya 150 kg tohum desteği sağlanacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER