© Baykuş Haber

Büyükşehir, Dijital Gençlik Merkezi kuruyor

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİ, ‘BUGÜNÜN GENÇLERİ, GELECEĞİN MESLEKLERİ’ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE, DİJİTAL GENÇLİK MERKEZİ KURULMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi, "Bugünün Gençleri, Geleceğin Meslekleri" Projesi kapsamında Dijital Gençlik Merkezi kurulmasını öngören bir karar almıştır.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gençlerin gelecekteki mesleklerine hazırlanmalarını desteklemek amacıyla bu önemli projeyi hayata geçirmek için adımlar atmaktadır. Başkan Büyükkılıç, "Genç Dostu Ödüllü Şehir" unvanını kazandırmış ve Büyükşehir Gençlik Meclisi'ni kurarak gençlerin belediyenin yönetimine daha fazla katılmasını sağlamıştır.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin son toplantısında alınan karar, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNFDP) tarafından desteklenen "Bugünün Gençleri, Geleceğin Meslekleri" Projesi çerçevesinde Dijital Gençlik Merkezi'nin kurulması için gerekli işlemlerin başlatılmasını içermektedir. Bu karar, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilmiştir.

Proje, gençlere bilişim, robotik kodlama, e-dönüşüm, dijital pazarlama, sosyal inovasyon ve tasarım gibi geleceğin önemli mesleklerine hazırlık sağlayacak eğitimlerin verilmesini hedeflemektedir. Ayrıca, gençlerin becerilerini geliştirmeleri ve teknoloji pazarında katma değerli ürünler geliştirmeleri teşvik edilecektir. Bu sayede gençler, akıllı şehir çözümlerine katkıda bulunarak teknoloji dünyasında etkin bir rol oynayabileceklerdir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER