© Baykuş Haber

Büyükşehir, vahşi depolama ıslahlarında sona yaklaştı

2019 YILINDAN BU YANA VAHŞİ DEPOLAMA ALANLARININ ISLAH EDİLMESİ KONUSUNDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇALIŞMALARDA SONA YAKLAŞAN BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ALTINOLUK VAHŞİ DEPOLAMA ALANI’NDA ÇALIŞMARINA BAŞLADI.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana vahşi depolama alanlarının ıslah edilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalara Altınoluk Vahşi Depolama Alanı'nda devam ediyor. Bu proje tamamlandığında Balıkesir'deki vahşi depolama tarih olacak ve 113 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda rehabilitasyon işlemi gerçekleştirilmiş olacak.

Balıkesir'in doğal güzelliklerine zarar veren, toprak kirliliğine yol açan, kötü kokulara ve yangınlara neden olan vahşi depolama alanları, Büyükşehir Belediyesi'nin planlı çalışmalarıyla tarihe karışıyor. Başkan Yücel Yılmaz'ın çevre ve insan odaklı yaklaşımı, şehre büyük katkılarda bulunuyor. Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi'nde bulunan vahşi depolama alanı, son olarak ıslah edilen bölgeler arasına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar, Altınoluk Vahşi Depolama Alanı'ndaki atıkların tamamen temizlenmesini hedefliyor. Bu alanda 16 bin metrekarelik bir alanda 100 bin metreküplük atık ıslah edilecek. Ayrıca, Kazdağları'nın yanındaki bu alanda yangın riskini azaltmak ve çevreye olumsuz etkilerini azaltmak için gerekli önlemler alınacak.

Büyükşehir Belediyesi, sahayı rehabilite ettikten sonra yeşillendirme çalışmalarına başlayacak ve toprak uygun hale getirildiğinde bu alanda doğanın tekrar canlanmasını sağlayacak. Bu çaba, şehir genelinde gerçekleştirilen ıslah çalışmalarının bir parçası olarak, doğaya ve çevreye verilen önemin bir göstergesidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER