© Baykuş Haber

Büyükşehirden 39 bin kişiye diş tedavisi

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KEPEZ İLÇESİNDE HİZMETE AÇTIĞI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ, 7 YAŞ VE ÜSTÜ ÇOCUK VE YETİŞKİNLERE SOSYAL GÜVENCE ARAMADAN TAMAMEN ÜCRETSİZ OLARAK DİŞ MUAYENESİ HİZMETİ VERİYOR. AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ’NDE 2019 YILINDAN İTİBAREN YAKLAŞIK 39 BİN KİŞİYE, YÜZ BİNE YAKIN İŞLEM UYGULANDI.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ilçesinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde 7 yaş ve üzeri çocuklar ile yetişkinlere ücretsiz diş muayenesi hizmeti sunuyor. Bu poliklinikte 2019 yılından bu yana yaklaşık 39 bin kişiye, toplamda ise yüz bin işlem gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehir sakinlerine altyapı projeleri ve sosyal belediyecilik faaliyetleriyle hizmet veriyor. Kepez ilçesinde hizmete açılan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Poliklinik, 7 yaş ve üzeri çocuklar ile yetişkinlere tamamen ücretsiz ağız ve diş muayenesi, panoramik röntgen çekimi, dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi ve diş taşı temizliği hizmetleri sunuyor. Ayrıca, diş tedavisi korkusu yaşayan hastalara psikolog desteği de veriliyor.

Yaz tatili döneminde çocukların diş tedavisi için de yoğun bir talep olduğu bilgisi paylaşılıyor. 2023 yılı içinde 2 bin 500 çocuğa toplamda 9 bin diş tedavi işlemi uygulandı. Poliklinik sadece randevu ile hastaları kabul ediyor, bu sayede beklemeler ve kalabalıklaşma engelleniyor. Muayene ve tedavi olmak isteyen vatandaşlar, mesai saatleri içinde telefonla randevu alabiliyorlar.

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Birim Sorumlusu Dt. Özge Öncül Kerpiççi, polikliniklerinin 7 yaş ve üzeri çocuklara ve yetişkinlere ücretsiz diş muayenesi ve tedavi hizmeti sunduğunu belirterek, bu hizmetten yararlanan vatandaş sayısının 39 bine yaklaştığını ve yüz binin üzerinde işlemin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Vatandaşlar da bu ücretsiz hizmetten memnun olduklarını belirterek, polikliniğin özel hastaneleri aratmadığını ve hizmet kalitesinden çok memnun kaldıklarını dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER