© Baykuş Haber

Büyükşehirden insan ve çevreye zararsız, yerli biyoteknolojik ve organik gübre

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TEKNOPARK İŞ BİRLİĞİ İLE ÜRETİLEN GÜBRELERİN, 2023 YILI İLKBAHAR GÜBRELEME ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA YERLİ BİYOTEKNOLOJİK VE ORGANİK GÜBRE KULLANARAK, ORGANİK GÜBRENİN YAYGINLAŞMASINA ÖNCÜLÜK EDİYOR.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi Teknopark ile iş birliği yaparak yerli biyoteknolojik ve organik gübreleri kullanarak 2023 yılı ilkbahar gübreleme çalışmalarına öncülük ediyor. Belediye, gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre ve toprak bırakma amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu iş birliği ile yerli biyoteknolojik ve organik gübreler üretilip kullanılmaya başlandı.

Bu organik gübreler tamamen doğal içerikli ve zararlı kimyasal maddeler içermiyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın sağlık konusundaki hassasiyeti nedeniyle, parklarda ve çevre düzenlemelerinde kullanılan gübrelerin sağlığa uygun ve çevre dostu olmasına özen gösteriliyor.

Ağaçlandırma ve Bakım Şube Müdürü Cüneyt Canıdemir, yerli biyoteknolojik ve organik gübrelerin normal gübrelere göre yüzde 20 ila 30 daha etkili olduğunu belirtiyor. Bu gübreler sayesinde toprak ve su kirliliğinin azaltılması ve topraktaki mikroorganizma faaliyetlerinin artırılması hedefleniyor.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun ise bu iş birliğinin üniversite, sanayi ve toplum arasında güzel bir örnek olduğunu ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bu süreçte önemli katkılar sağladığını ifade ediyor. Ayrıca, yerli üretim tesislerinde üretilen bu organik gübrelerin çiftçilere de fayda sağlayacağı düşünülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER