© Baykuş Haber

Büyükşehirden okullara ipekböceği besleme seti

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İPEKBÖCEKÇİLİĞİNİN YENİDEN YAYGINLAŞTIRMASI PROJESİYLE OKULLARA VE KREŞLERE DAĞITILAN İPEKBÖCEĞİ BESLEME KİTLERİYLE GENÇ BEYİNLER İPEKBÖCEĞİNİN YAŞAMSAL DÖNGÜSÜNE BİZZAT ŞAHİT OLUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ipekböcekçiliğini yeniden yaygınlaştırmak amacıyla okullara ve kreşlere ipekböceği besleme kitleri dağıtarak genç beyinlere ipekböceği yaşam döngüsünü deneyimleme fırsatı sunuyor.

Antalya'da unutulmaya yüz tutmuş olan ipekböcekçiliği üretimini teşvik etmek ve var olan üretimi artırmak amacıyla çiftçilere dut ağacı desteği sağlanıyor. Ayrıca Bilim Sanat Eğitim Kültür Kadın Kooperatifi ile işbirliği yaparak anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklara ipekböceği besleme kitleri dağıtılıyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Ziraat Mühendisi Fatma Güler Urkun, çocukların ipekböceğinin yaşamsal döngüsünü deneyimleyerek öğrenmelerinin eğitimlerine büyük katkı sağladığını vurguluyor. Bu projelerin Antalya'daki ipekböceği geleneğini yeniden canlandırmayı ve değerini anlatmayı amaçladığını belirtiyor.

Bilim Sanat Eğitim Kültür Kadın Kooperatifi Başkanı Ferah Atalay ise bu projenin çevre, geri dönüşüm ve yaşam döngüsü gibi eğitim müfredatına uygun olduğunu ve 200 okula ulaştıklarını söylüyor. Çocukların ipekböceklerine ilgi gösterdiğini ve kitapçıklarla birlikte bu eğitimi daha etkili hale getirmeye çalıştıklarını ifade ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER