© Baykuş Haber

Büyükşehirden Serik altyapısına 30 milyon TL yatırım

GEDİK, KADRİYE, BELEK, KARADAYI VE BOĞAZKENT MAHALLELERİNDE 12 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA YENİ KANALİZASYON HATTI DÖŞENİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik’te 12 kilometrelik yeni kanalizasyon hattı imalatı yapıyor. 7 kilometrelik kısmı tamamlanan projenin yatırım maliyeti 30 milyon TL.


ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Serik ilçesi muhtelif kanalizasyon şebekesi yapım işi projesi kapsamında Gedik, Kadriye, Belek, Karadayı ve Boğazkent mahallelerinde 12 kilometre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı döşeniyor. Projenin tamamlanmasıyla koku sorununa kalıcı çözüm bulunacak. Mahalle sakinlerinin kanayan yarası olan su baskını ve fosseptik tıkanmaları da tamamen ortadan kalkacak.



“Kanayan yaramızdı”


Yaklaşık 7 yıldır Serik’te ikamet eden Ali Yılmaz çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Her yağmur yağdığında su baskınları ve foseptik tıkanmaları gibi ciddi sorunlar yaşıyorduk. Bu, bizim kanayan yaramızdı” dedi.



20 yıllık sorun


Kadriye Mahallesi sakinlerinden Hülya Hanım ise; “20 yıldır altyapı eksikliği nedeniyle yoğun koku problemi yaşıyorduk. Her yağmurda foseptik çukurları taşar, pis sular evlere dolardı. Karşıdan karşıya geçmek bile zorlaşırdı. Büyükşehir’in titiz çalışmasıyla bu sorunlar nihayet sona erecek. Turizm bölgesinde olmamız, altyapının önemini daha da artırıyor” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER