© Baykuş Haber

Büyükşehirin dağıttığı arpa ve buğday tohumları verimliliğiyle yüz güldürdü

ÜRETİCİLERLE BİRLİKTE ARAZİDE YAPILAN İNCELEME VE KONTROLLERDE, ÜRÜN VERİMLİLİĞİNİN MAKSİMUM SEVİYEDE OLDUĞU GÖZLENDİ.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi' projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği yaparak üreticilere dağıttığı bin 100 ton arpa ve buğday tohumu ile verimliliği artırdı. Bu proje, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı ve kırsal kalkınmaya katkı sağladı. Çiftçiler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na verdikleri destekler için teşekkür ettiler.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği yaparak 2022 yılı ekim ayında bin 100 ton arpa ve buğday tohumunu çiftçilere dağıttı. Bu proje kapsamında 43 bin 484 dekar arazinin ekim yapılması hedefleniyor. Yapılan 14 milyon 661 bin TL'lik yatırım sayesinde çiftçilere verilen tohumlar, verimli bir şekilde gelişti ve hasat mevsimi yaklaşırken üreticileri sevindirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, tohumların arazideki durumunu yakından inceledi.

Üreticilerle birlikte yapılan inceleme ve kontrollerde, ürün verimliliğinin oldukça yüksek olduğu gözlemlendi. Hasat mevsimi yaklaştıkça, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan arpa ve buğday tohumlarının verimli bir şekilde büyüdüğünü belirten çiftçiler, kırsal kalkınmanın desteklenmesi için sağlanan bu yardımlardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na teşekkür ettiler.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Başkan Cengiz Ergün liderliğinde tarımsal ve kırsal kalkınma alanında geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, dağıtılan tohumların başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER