© Baykuş Haber

Büyükşehirin dev yatırımında sona gelindi

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPIMI SÜREN KABA YEMDEN YEM RASYON ÜRETİM MERKEZİ’NDE SONA GELİNDİ. KENT VE BÖLGEDEKİ TARIMSAL ÜRETİME KATKI SUNMASI İÇİN PASİNLER İLÇESİNİN ÜGÜMÜ MAHALLESİ’NDE İNŞA EDİLEN DEV YATIRIMIN AÇILIŞINA SAYILI GÜNLER KALDI.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Pasinler ilçesinin Ügümü Mahallesi'nde inşa edilen Kaba Yemden Yem Rasyon Üretim Merkezi'nin tamamlanma aşamasına gelindi. Açılış törenine sadece birkaç gün kaldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, "Kaba Yemden Yem Rasyon Üretim Merkezimiz tam kapasiteyle üretime başladığında çiftçilerimizin yem ihtiyacı düşük maliyetle karşılanabilecek" dedi. Başkan Sekmen, ayrıca kaba yemlerin tek başına hayvanların beslenmesinde yetersiz olduğunu ve protein ihtiyacının karşılanmasında kesif yemlerin de gerekliliğine vurgu yaptı.

Protein oranı yüksek yemlerin hayvancılık için önemli olduğunu belirten Başkan Sekmen, şunları ekledi: "Geçen yılın verilerine göre ilimizde 801.591 büyükbaş, 1.002.118 küçükbaş hayvan bulunuyor. Bu hayvanların beslenmesinde kaliteli ve protein oranı yüksek yemlerin kullanılması gerekiyor. Üretim tesisimiz, çiftçilere kaliteli ve uygun fiyatlı yem rasyonları sunacak. Bu sayede üreticilerin yem maliyetleri azalacak. Üretilen yemler, isteğe bağlı olarak 25-50 kilogram aralığında veya büyük işletmeler için 1000 kilogram şeklinde paketlenecek ve üreticilere sunulacak."

Üretim merkezinin teknik özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Sekmen, tesisin saatte 10 ton yem rasyon üretme kapasitesine sahip olduğunu ve günlük 10 saatlik çalışma ile 100 ton karma yem üretebileceğini söyledi. Tesisin yıl boyunca çalıştığında ise 36 bin 500 ton karma yem üretme potansiyeli olduğunu belirtti.

Erzurum'daki bu büyük yatırımın hem çiftçilere hem de kent ekonomisine önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER