© Baykuş Haber

Büyükşehirin ev sahipliğinde Türkiyede bir ilk

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE, TÜRKİYE'NİN 5 BÜYÜK HAYVANAT BAHÇESİ YETKİLİLERİNİN KATILIMI İLE 'HAYVANAT BAHÇELERİ VE DOĞAL YAŞAM PARKLARI ÇALIŞMA TOPLANTISI' DÜZENLENDİ.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ev sahipliği yapılan ve Türkiye'nin beş büyük Hayvanat Bahçesi yetkilisinin katıldığı "Hayvanat Bahçeleri ve Doğal Yaşam Parkları Çalışma Toplantısı" düzenlendi. Türkiye'de bir ilk olan bu toplantıda, Hayvanat Bahçeleri ve Doğal Yaşam Parkları'nın yaban hayatına katkıları, projeleri ve çalışmaları ele alındı. Ayrıca, sektördeki sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, deneyimli gazeteciler Yalçın Bayer ve Meliha Okur gibi isimler de katıldı. Antalya Doğal Yaşam Parkı'nın ev sahipliği yaptığı toplantıda, doğal yaşamın önemi ve Hayvanat Bahçeleri'nin sadece teşhir amaçlı değil aynı zamanda eğitim merkezleri olarak kullanılması gerekliliği vurgulandı.

Gazeteci Meliha Okur, toplantının Türkiye'de bir ilk olduğunu ve ilerleyen günlerde örnek gösterileceğini belirtti. Doğayı ve canlıları sevgiyle kucaklamanın, insanların kendilerini sevmesinin bir yolu olduğunu ifade etti.

Toplantının açılış konuşmalarının ardından, Hayvanat Bahçeleri ve Doğal Yaşam Parklarından yetkililer faaliyetleri hakkında sunumlar yaparak bilgi verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER