© Baykuş Haber

Büyükşehirin Yaz Spor Okulları 20 ilçeye yayıldı

ÜYÜKŞEHİR’İN YAZ SPOR OKULLARI, 20 İLÇEYE YAYILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu yaz düzenleyeceği Yaz Spor Okulları programını Balıkesir Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde hayata geçiriyor. Bu program kapsamında 20 ilçede spor okulları açılacak ve 37 farklı branşta kurslar sunulacak.

Balıkesir'de yaşayan çocuklar ve gençler için spor dolu bir yaz tatili fırsatı sunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu programla çocukları spora teşvik etmeyi, verimli bir tatil dönemi geçirmelerine yardımcı olmayı ve sporun bir parçası olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Bu yılki Yaz Spor Okulları programı, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Program, 20 ilçede düzenleniyor ve branş sayısı 37'ye yükseltilmiş durumda.

5-18 yaş arası çocuklar bu programlara katılabilecekler. Yaz Spor Okulları, uzman antrenörler ve eğitmenler, psikolog, ilk yardım uzmanı, diyetisyen ve fizyoterapistler eşliğinde gerçekleştirilecek. Program, 3 Temmuz-4 Ağustos arasındaki I. Dönem ve 5 Ağustos-3 Eylül arasındaki II. Dönem olmak üzere toplam 10 haftalık bir süre boyunca düzenlenecek. Kayıtlar, her ilçenin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlükleri ile çevrimiçi olarak https://basvuru.balikesir.bel.tr/Home/YazOkulu adresinden yapılabilecek.

Yaz Spor Okulları tamamen ücretsiz olacak ve katılımcılara kıyafetler de sağlanacak. Her sporcu en fazla iki branşta eğitim alma hakkına sahip olacak. Program sonunda, sporcular altyapı çalışmaları yapılan branşlarda eğitimlerine devam edebilecekler. İlçelere göre farklı branşlar sunulacak olan bu program, çocukların sporla daha yakından tanışmasını ve spor yapmanın keyfini çıkarmasını hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER