© Baykuş Haber

Cahit Zarifoğlu tarihi konakta anıldı

TÜRK EDEBİYATININ SEVİLEN İSİMLERİNDEN OLAN CAHİT ZARİFOĞLU, ERZURUM’DAKİ TARİH ERGES KONAĞINDA ANILDI.

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Cahit Zarifoğlu, Erzurum'daki tarihî ERGES konağında anıldı. Program, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Hanifi İspirli'nin açılış konuşmasıyla başladı. İspirli, Cahit Zarifoğlu'nun Türk edebiyatındaki önemine vurgu yaparak, onun naif ve ince ruhlu bir şair olduğunu belirtti. Gençlerin edebiyatımızın ve düşünce dünyamızın bu önemli değerlerini tanıması ve anlaması gerektiğini dile getirdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ERGES Konağı'nda gerçekleştirilen programa yoğun ilgi gösterildi. Şiir dinletisi öncesi Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdülkerim Dinç, Cahit Zarifoğlu'nun şiirini ve düşünce dünyasını anlattı. Ardından Ergün Engin, Ziya Kibar ve Ali Köseoğlu, Cahit Zarifoğlu'nun sevilen şiirlerinden örnekler okudular. Vefatının yıldönümü vesilesiyle Mevlana İdris Zengin'in hayatını anlatan M. Hanefi İspirli, şiir okudu. Programda ayrıca ney dinletisi de yer aldı.

Cahit Zarifoğlu, 1 Temmuz 1940 tarihinde Ankara'da doğdu. Genç yaşlarda edebiyata olan ilgisi ve okuma tutkusuyla öne çıktı. Aynı zamanda resim yapmayı ve Kur'an-ı Kerim'i okumayı da seviyordu. Zarifoğlu'nun "Yedi Güzel Adam" şiiri başta olmak üzere birçok sevilen eseri bulunuyor. Sözleri ve şiirleri hala ilgiyle okunan ve paylaşılan Cahit Zarifoğlu, Türk edebiyatının önemli şairlerinden biri olarak kabul ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER