© Baykuş Haber

Çalıştığı okulu resim müzesine dönüştürdü

Tunceli'de yaklaşık 7 yıldır görev yapan görsel sanatlar öğretmeni Engin Eralaca, görev aldığı okulu büyüleyici bir resim müzesine dönüştürdü. Ünlü ressamların, Salvador Dali ve Vincent van Gogh gibi, eserlerini okulun duvarlarına taşıyan Eralaca, bu özel sergiyi "Sanat Koridoru" olarak adlandırdı. Kendi ifadesiyle amacı, okulu resim müzesine dönüştürerek öğrencilere güzel bir sergi sunmaktı.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki ortaokulda yaklaşık 7 yıldır görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapan Engin Eralaca, 48 eserden oluşan bir resim müzesi oluşturdu. Bu eserler, ünlü ressamların portrelerini içeriyor ve okulun duvarlarını süslüyor. Engin Eralaca, bu projeye yaklaşık 5 yıl boyunca büyük bir emek harcadı ve sonucundan oldukça memnun kaldı. Sergi, bölgedeki sanatseverlerin ilgisini çekti ve büyük beğeni topladı.

Eralaca'nın çalışmalarını ve sergisini ziyaret eden Barış Arslan, Engin hocasının ilgisi ve desteği sayesinde resme olan ilgisinin arttığını belirtti. Erzincan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine kabul edilen Arslan, "Engin hocamın gelmesiyle resme ciddi ilgi ve istek duymaya başladım. Bugün güzel sanatlar öğrencisiysem bu Engin hocamın sayesindedir. Üzerimde çok büyük emeği var. Birçok öğrenciye bu anlamda katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER